pondělí 16. května 2016

Psí den pod psa.

Včera, v neděli, jsme si udělali rodinný výlet.
Plán: vyrazit po obědě, zastavit se v drogerii, navštívit hrad, tréning s Cilly, návrat domů cca v 17 hodin, buřtíky na ohni k večeři a klasika... v 8 nejpozději děti v posteli...
Realita: ?? ... úplně někde jinde :)

Vyrazili jsme v půl třetí a ve tři z drogerie, kde jsme se museli zastavit. Před drogerií jsme nechali první balíček... Cilly se v bedně pokadila asi tak 5 minut potom, co jsme vyrazili na cestu. Hovínka jsme sice odklidili, smrad ale zůstal až do večera...
Ujeli jsme dalších pár kilometrů a... další balíček. Cilly vyblinkala všechno co od rána nakradla v chlívě. Teď se jí ta loupež ošklivě nevyplatila. Josífek usnul... snad se ještě probudí, snad nepadl na smrad.
Jede se dál.
Hrad odpadá, na tréning přijíždíme o hodinu a kousek později. Vypadá to na déšť. Cilly vytahuji z auta. Poslintala vše co bylo v dosahu bedny... včetně čistého, náhradního oblečení. Vypadá, jako když jsem jí sundala z centrifugy. Nabízím jí vodu, ale znechuceně se odvrátí a myslí na to, jak půjde "chcípnout" do houští. Ejhle! Vodítko!
Cesta na louku probíhá chvíli po břiše, chvíli po zádech... Nakonec se zželelo páníčkovi pejska a vzal ho, vyváleného ve vlastních hovínkách, zvratkách a nakonec i prachu a jehličí, do náručí.
Ovšem vítězství bylo pouze domnělé, protože tam, kam Cilly páníček donesl, o tom se Vám nezdálo ani v nejhorším snu. Představte si tu hrůzu, Cilly mezi ovcemi!
Doma pase všechno, včetně košťat, hrábí a traktorů, od ovcí ale ohromným obloukem prchá. Nebylo tomu jinak ani v neděli. K ovcím donést, od ovcí velkým obloukem peláší po svých a zakotví mezi holínkami páníčka. Scénář se několikrát opakuje a Cilly tvrdohlavě od oveček odvrací hlavu. Nakonec se ještě spustil ceďák a padaly pořádné krupky.
Na jedno štěně toho bylo až dost a tak, s hlavou na jedné z holínek usnula do tuha. Naštěstí páníček povídal a povídal až se Cilly vyspinkala a tak jí nemusel z "bojiště" zase odnášet.
Za úspěch dne se považuje, že Cilly odcházela po svých a ne po břiše, či zádech.

Nicméně domu se vyráží v 19, což znamená, že buřty se odkládají a děti určitě nejdou spát ve 20, jak bylo v plánu.
Nojo, člověk míní...
Ale byl to hezký výlet! :D

bojové podmínky zvládáme s úsměvem

zatím co Cilly se seznamuje...

...profík to jistí ze zálohy

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budeme moc rádi, když se ozvete. Děkujeme :)