sobota 26. března 2016

Voříšci a papíráci I. - Mikita

Nejstarší psisko u nás na statku je boxerka Mikita Bretorri - Mik, Mikeš, Kik.
Letos je jí 8 let.


Přistěhovala se před 3-mi lety s páníčkem a stala se tak součástí docela velké rodiny.
Je to náš "papírák", mazlíček se zlatou povahou ...i když umí vypadat i dost zle!
Na statek přišla z gaučíku panelákového bytečku a chvilku nevěřila svým očím. Pohyb na čerstvém vzduchu celý den, vlastní boudička ... sen každého psa. Ale také třeba - bláto!
Miki nesnáší bláto a tak je pro ní v podstatě půl roku nepřístupná polovina dvora. Když je sucho, nacházíme hovínka na té "nedodělané" - prašné, sem tam tráva - části dvorka. Když je po dešti, pokládá je Miki přesně na okraj chodníku... do bláta prostě nepůjde :)
Dámička by si asi poničila manikůru/pedikůru :D
Zvláštní je, že když náhodou na procházce narazí na nějakou mršinu, 100%-ně se v ní vyválí.
Je to absolutní všežravec. Od té doby, co u nás (asi měsíc poté co se přistěhovala) sežrala plnou igelitku suchého chleba pro králíky, ho chodí krást do chlíva pravidelně. Když už tam je, vymete brambory se šrotem připravené pro slepice a jako zákusek si dá jedno, či víc čerstvých vajíček.
I když je nejstarší, duší zůstává pořád štěně. Je to nejstřeštěnější pes na dvoře, ale pozor, také jediný pes, který kdy dostal opravdový výcvik. Takže, když má náladu, umí sedni, lehni, štěkej, plaz se a podobně. Páníček s ní kdysi složil i nějakou tu zkoušku. Tomu já nerozumím, takže víc tady.
Je úžasně flexibilní, každé změně se rychle přizpůsobí a také vděčná, společenská a žááárlivá až hrůza! A ze všech psů na dvoře umí nejlíp "psí oči".



Žádné komentáře:

Okomentovat

Budeme moc rádi, když se ozvete. Děkujeme :)