středa 19. července 2017

Z dovolené.

Dovolená je prima.
Před ní jste v jednom kole, protože kdyby se snad nedej Bože stalo, že odjedete, aniž byste zařídili tři miliony věcí, všechno by se zhroutilo. Ve zrychleném tempu se pohybujete zhruba týden, poslední den už jen lítáte...
Pak sednete do auta a vydechnete.
Ačkoliv celý rok víceméně šetříte, první minuta dovolené je signálem k tomu, že si můžete dovolit i trochu hýřit... to je fajn, jen vás to nesmí moc překvapit až to všechno skončí, protože měsíc má i po dovolené stále svých 30 dní...
A po dovolené? Už po prvních dvou dnech se cítíte, jako by vlastně žádná nebyla...
Něco je na tom blbě to je jasný...

Osobně bych nejraději žila tak, aby celý můj život byl "dovolená".
Potom by kolem ní nebyl pokaždé takový humbuk! A bez humbuku nejsou ani přehnaná očekávání a pak, koneckonců, ani žádná zklamání.

My jsme letos vyrazili na pár dní na dovolenou do Holandska.
Tedy přesně řečeno, já a děti jsme jeli na dovolenou, Mirek jel na mistrovství světa v pasení.

World sheepdog trials 2017
Večer v úterý jsme vyrazili autem, před sebou 1000km a doufali, že děti cestu prospí, což se více méně podařilo.
Místo pro stan jsme si zaplatili předem v oficiálním kempu a těšili se, že budeme v centru dění. Když jsme dorazili, zjistili jsme, že kemp je pastva pro krávy... tedy alespoň ještě den, dva před tím byla, navíc lilo jako z konce a strašně foukalo.
Náš stan by se dal přirovnat spíš k hangáru.
Možná si někdo pamatuje velké, těžké, plátěné stany Malorka... tak ten jsme přesně měli. Je to fantastický stan, do kterého zaparkujete i auto, když je třeba :D. Akorát jeho stěhování a stavění je trochu nekomfortní a v lijáku a vichru to stavění ještě o dost víc...! Děti, které seděli v autě v podstatě 13 hodin v kuse jsme tam celé "nadšené" ještě nechali a šli se s tím poprat.
Snažili jsme se vymyslet nějakou strategii, ale vítr nad námi jasně vedl. Jen jsme stáhli plachtu přes tyče, už se celá stavba začala bortit pod náporem větru. Chtělo to rychlou, hodně rychlou akci....
S pomocí jednoho mladíka, který nám po chvíli přispěchal na pomoc se nám podařilo přikolíkovat záď, sláva! Pak už to byla hračka.
Ovšem, když jsme se nastěhovali a vpustili děti, zjistili jsme, že na nás střechou kape... nemilé. Snad to nepotrvá dlouho... Předpověď na víkend nebyla nic moc. Kromě sněžení hlásili snad všechno, včetně teplot 12°C. Začínala jsem se modlit...

Několik momentek ze závodů.
Ale nic se nejí tak horké...
Netrvalo to dlouho a pršet přestalo, dokonce se vyčasilo do slunečna a my se jeli na kole podívat na slavnostní průvod městem zahajující závody. 
Došlo na výlet na kole, k moři, do muzea parních strojů, do mořského akvária a přitom jsme se stále nějak ochomýtali kolem té velké události světového formátu. 
Užívali jsme plnými doušky.

Dovolená, díky že ses ukázala, zase se někdy zastav!







Žádné komentáře:

Okomentovat

Budeme moc rádi, když se ozvete. Děkujeme :)