úterý 28. dubna 2015

Víkend.

Byl plný skvělých lidí, nových zážitků a začal už v pátek v poledne...

V pátek v poledne jsme se zabalili a vyrazili na fantastický výlet. Navštívili jsme lidi, kterých si moc vážíme pro jejich lásku k sobě, k práci a vůbec k životu. Vybrali si cestu nelehkou, ale bojují statečně i přes nepřízeň osudu, která se projevuje jak jinak než v nejnevhodnějších okamžicích, různými způsoby.
Na podzim jsme si odtud přivezli Bertu, naší zakladatelku ovčího chovu, krásnou, tvrdohlavou, východofrískou ovečku, o kterou jsme se celou zimu starali a ona nám za to v polovině února dala dvě zdravé jehničky.
Naše jarní cesta do České Lípy byla za vzděláním. Jeli jsme se naučit dojit a vyrábět sýr.



Všem dohromady se nám podařilo tak za 20 minut podojit jednu ovečku :) Nutno podotknout, že byla mírná a celé dojení se obešlo bez nehod ve formě kopance, rozlitého kyblíku, případně přídavku něčeho nežádoucího v kyblíku... Naše Berta bude větší oříšek.
Potom co bylo nadojeno, celkem to bylo i s dávkou mléka z předchozího dne 20 litrů, se začal vyrábět sýr. Tři krásné hrudky v plátýnku vysely nad hrncem kolem jedné ráno.
Celé to byl krásný zážitek. Společnost, prostředí, práce, jejíž plody jsme mohli s chutí posnídat.
Je osvěžující dělat něco, co má opravdový smysl...

Sobotní odpoledne jsme trávili již poblíž domoviny, na čarodějnicích, které pro děti pořádalo občanské sdružení Dítě a kůň, kam dcera chodí pravidelně jezdit. Slíbili jsme pomoc. Trochu jsme se vyšňořili a vyrazili strašit děti :)

Edelhexe a spol.

Přišla spousta lidí a fronty u našich stanovišť se zdály nekonečné. Všichni jsme se ale shodli, že jsme si to fantasticky užili. Odměnou nám byl mimo jiné komentář jednoho chlapečka, který prohlásil, že to byl jeho nejhezčí den vůbec. Sice jsme se na tom podíleli jen zcela nepatrně, ale stejně jsme měli všichni radost, že jsme mohli, alespoň trochu. Večer jsme si s chutí dali gulášovou polévku ze společného kotlíku a když se zcela vylidnilo, tak kolem osmé, opekli si i buřtíky.
Je to tam moc příjemná komunita.


V neděli se muselo dohnat, co se zameškalo.

  Sázeli se brambory, cibule a sela krmná mrkev...


Hezké políčko, co říkáte? Máme radost z toho, jak se nám práce podařila.

Pohodový začátek týdne přejeme.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Budeme moc rádi, když se ozvete. Děkujeme :)